Afslankprogramma 'T Kan Minder: Cindy verliest in 2 weken tijd 6.7 kg


Terug naar Nieuws
Afslankprogramma 'T Kan Minder: Cindy verliest in 2 weken tijd 6.7 kg

De eerste ronde van ’T Kan Minder van 2019 is in volle gang! We zijn inmiddels de derde week van het programma in gegaan dus vonden we dit een mooi moment om één van de deelnemers te interviewen over haar bevindingen van het programma. We spraken Cindy Feringa (22) uit Beerta.

Wil jij net zoals Cindy meedoen aan het succesvolle afvalprogramma ’T Kan Minder? Op 1 april 2019 gaat de volgende ronde van start! Vanaf vandaag is het mogelijk om je hiervoor in te schrijven. Stuur een mailtje naar sportcentrumoldambt@gmail.com of meld je aan bij de balie! Wil je verzekerd zijn van een plekje in het programma? We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je tijdig aan om teleurstelling te voorkomen. De informatie avond zal plaatsvinden op vrijdag 29 maart.

 

 

Waarom ben je aan het programma ‘T Kan Minder begonnen?
“Ik ben begonnen met het programma omdat ik graag wilde afvallen en mijn doelen halen: fitter worden en meer conditie krijgen. Ik zag veel mensen voorbij komen op Facebook met goede resultaten en het leek mij ook heel leuk”

Waarom denk je dat dit programma jou kan helpen je doelen te behalen?
“Ik heb nu een stok achter de deur en dat heb ik niet als ik zelf op dieet ga. Dan val ik sneller terug en met deze stok achter de deur weet ik het zeker: het gaat me lukken! Voornamelijk door de voedingslijsten, maar ook met het sporten. Je bent gewoon keihard bezig”

Heb je nog meer doelstellingen dan alleen afvallen?
“Sterker worden qua spieren, meer conditie opbouwen, maar voornamelijk afvallen dus de kilo’s eraf. Ik wil me fitter voelen en meer energie krijgen”

Hoe zagen je andere pogingen om af te vallen eruit?
“Één keer heb ik het zelf gedaan, met mijn moeder. Toen zijn we samen 15 kilo afgevallen, maar je doet dat dan samen met een persoon. Ik heb het ook wel eens zelf geprobeerd en vond het zo moeilijk omdat je er alleen voor staat. Dan eet bijvoorbeeld je partner naast je een zak M&M’s leeg en dat motiveert jou ook niet. Mijn vriend doet nu ook mee met het avondeten en dat bevalt me wel heel goed. Ik kook nu voor ons beide en ik hoef niet tegen zijn zak patat aan te kijken”

Was je voor je aan het programma begon al bezig met sporten?
“Niet echt. Ik heb nog wel een tijdje op Zumba gezeten en op andere sportscholen, maar daar had ik weinig motivatie voor. Toen zag ik dit voorbij komen en ik hoorde hele goede verhalen dus ik dacht: ‘ik ga hier gewoon voor’. Het leek me heel leuk en het bevalt nog steeds goed”

Wat bevalt je het meeste aan het programma?
“De lessen vind ik heel leuk. Je hebt echt het gevoel dat je wat hebt gedaan. Als ik eerder zelf naar een sportschool ging dan deed ik maar wat en dacht ik: ‘het is nou wel prima’. Maar nu ben ik gewoon kapot na een les en dat vind ik heel fijn. Daar voel je je veel beter door. En je voelt je veel fitter nu je de eerste kilo’s al kwijt bent”

We gaan nu het derde week van het programma in. Merk je nu al een verschil?
“Jazeker. Ik ben al 6,7 kilo afgevallen en ik merk het al aan mijn kleren en dat ik fitter ben. Ik voel me gewoon super en de lessen zijn super leuk, de mensen zijn leuk, ik kan er gewoon niks op aanmerken!”

Hoe ervaar je de wegingen op de nieuwe InBody weegschaal?
“Die ervaar ook hartstikke goed! Elke keer ben ik weer verbaast dat er weer zoveel af is en hoe de weegschaal alles meet. Niet alleen het gewicht, maar ook de vet- en spiermassa en op welke plekken deze massa's zitten. Ik ben er heel blij mee en ik ga zo door!”

Heb je naast de ’T Kan Minder lessen ook al andere lessen gevolgd?
“Nee. Ik heb wel gewoon op de fiets gezeten in de fitnesszaal, maar heb nog geen andere lessen gevolgd. Ik ben echt eerst met ’T Kan Minder in de kooi bezig, maar ik wil wel uiteindelijk meerdere lessen gaan volgen. Een keer Zumba en een keer Spinning”

Het programma duurt slechts 12 weken. Hoe kijk je tegen het einde aan?
“Ik ga na ’T Kan Minder verder met het Support programma, ik wil namelijk heel graag door. Ik zat er in het begin wel over te twijfelen, maar het bevalt me nu goed en ik raak mijn kilo’s nu kwijt. Ik weet dat als ik door blijf gaan dat ik dan fitter en gezonder blijf. Door het sporten en de mindere kilo’s voel ik mij zekerder”

Bedankt Cindy voor je antwoorden!!

 
 

Bekijk ook

 Nikita (21) uit Scheemda is 12 weken begonnen met het afslankprogramma 'T Kan Minder. De afgelopen weken is ze onder begeleiding van onze trainers -11.2 kg afgevallen." In het verleden deed ik altijd al aan sport, maar gedurende de corona perio…
 
Lees het hele bericht
Op maandag 5 september 2022 start een nieuwe ronde van het succesvolle afslankprogramma T Kan Minder.’T Kan minder is een afslankprogramma van 12 weken waar al meer dan duizend cursisten succesvol aan hebben deelgenomen! Gemiddeld verlieze…
 
Lees het hele bericht
 Fleur Aeissing (36) uit Vlagtwedde is 8 weken geleden met het afslank programma T’ kan minder gestart en is nu 10 kg aan gewicht kwijt geraakt."Ik heb in 2019 voor het eerst mee gedaan aan T kan minder en daarna het na traject support en …
 
Lees het hele bericht